Je winkelwagen is momenteel leeg
Garantiebepalingen
Badmeubels en spiegels
Om aanspraak te kunnen maken op garantie verwachten wij van u als eigenaar/gebruiker dat tijdens de montage en in het gebruik onderstaande punten in acht worden genomen:
Bij een badkamermeubel zit een keramische of kunststofmarmer bak:
Kunststof marmer:
Kunststof marmer bestaat uit een mengsel van gebroken marmer, kwarts en polyester en kan een maattolerantie hebben van ± 4 mm.
Bij gebruik dienen de onderstaande punten in acht worden genomen:
Keramische wastafel:
Keramische wastafels zijn gemaakt van een mengsel van hoofdzakelijk klei en zand. Dit mengsel wordt op een hoge temperatuur gebakken. Voor deze keramische producten geldt een maattolerantie van ± 6 mm. Keramisch sanitair is niet altijd even recht en er kunnen oneffenheden in zitten. Dit is inherent aan een gebakken product van natuurlijke materialen.
Kleur- en tintafwijkingen geven geen recht op reclamatie.
Wanneer u een schade of gebrek heeft geconstateerd verzoeken wij u direct contact op te nemen met Sanithuis Wanneer onderdelen onder garantie worden geleverd, worden bijkomende kosten zoals montage-, loodgieter- en tegelwerk en dergelijke niet door ons vergoed.
De garantie gaat in op de dag van levering en vervalt:
Garantiebepaling kranen
De garantie is niet geldig voor:
Indien niet voldaan is aan de garantievoorwaarden heeft Sanithuis het recht om de gedane kosten verbonden aan de tussenkomst door de technische dienst Sanithuis integraal door te rekenen aan de aanvrager/opdrachtgever.
Garantiebepaling Glaswerk
Aanspraak op de garantie is in de volgende gevallen uitgesloten:
- Indien de installatie en de montage niet uitgevoerd werd volgens de regels van de montage-, gebruikers-, en onderhoudsinstructies.
- Onvolkomenheden als gevolg van gebrekkig onderhoud en/of onjuist reinigen. - Onjuist transporteren, lossen en bewaring (bijvoorbeeld opslag van producten buiten).
- Onvolkomenheden of fouten aan het product, waaraan wijzigingen, herstellingen, toevoegingen en/of vervangingen werden aangebracht waarvoor de producent geen toestemming heeft gegeven en die uitgevoerd moeten worden door derden. - In geval van glasbreuk en onvermijdelijke slijtage, ook in geval van correct en natuurlijk gebruik. De volgende onderdelen zijn onderhevig aan natuurlijke slijtage: afdichtingsstrips, magneten, geleiders, wielen (bij schuifdeuren) en (Nano)coating.
Douchecabines, -deuren en -wanden die op het moment van de levering beschadigd zijn, mogen niet geïnstalleerd worden, anders vervalt het recht op aanspraak van de garantie.
Reiniging en onderhoud >> Regelmatig schoonmaken na het douchen zorgt voor de beste bescherming tegen vuil en kalk. Daarbij is het voldoende wanneer u het glas en de profielen van de douchecabine eerst met warm en dan met koud water afspoelt. Vervolgens maakt u de oppervlakte met een wisser droog. Zo’n 1 á 2 keer per maand dient de douche grondiger te worden schoongemaakt. Hoe vaak dit precies moet gebeuren, hangt af van de agressiviteit en hardheid van het water en van hoe vaak u de douche gebruikt. Schuurmiddel en alkalische, zuur- en chloorhoudende schoonmaakmiddelen mogen in geen geval gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor oxidatie- en oplossingsproducten.
Gebruik bij het schoonmaken alleen zachte doeken. De doucheruimte moet na gebruik voldoende gelucht worden. Dit voorkomt schimmelvorming.
Eigenschappen van het glas >>Sanithuis gebruikt bij glazen douchecabines en inloopdouches uitsluitend hoogwaardig enkel laags veiligheidsglas .
Omdat glas een anorganische verbinding is, kan bij de verwerking van dit materiaal niet worden voorkomen dat er soms luchtbelletjes ontstaan. Zulke luchtbelletjes zijn, net als de groene randen die je onder een bepaalde lichtinval ziet, vooral een garantie dat het glas écht veiligheidsglas is en geen kunstglas.
Veiligheid >> Enkel laags veiligheidsglas heeft een grote stoot-, slag- en buigingsvastheid en is ongevoelig voor temperatuurverschillen. De rand van het glas is echter een kwetsbare plek. Daarom dient er bij de installatie op te worden gelet, dat het glas tijdens het gebruik niet tegen deurkrukken, wastafels e.d. kan stoten. Enkel laags veiligheidsglas valt – als het breekt – in vele stukjes uiteen. Dit in tegenstelling tot de splinters met scherpe hoekjes bij het breken van normaal glas.
Waterdichtheid >> De waterdichtheid, een criterium van de Europese norm voor CE- certificering, is bij deze douchecabines uitstekend gebleken. Waterdichtheid is overal aan de orde waar verschillende (bouw) elementen op elkaar aansluiten.
De professionele montage door uw installateur voorkomt dat er water binnendringt tussen het metselwerk/douchebak en douchewand. De verbindingen tussen het glas en het profiel worden tijdens de productie al door de producent afgedicht. Toch blijft de onderste drempel een zwakke plek. Afhankelijk van het type is daar sprake van een van de volgende situaties:
- Douches met een horizontaal profiel. Deze douches bieden de meeste bescherming tegen lekkages. Het raamprofiel aan de onderzijde vormt een soort waterkering.
- Douches zonder horizontaal profiel. Bij deze douches biedt de aluminium dorpel in combinatie met het transparant afdichtprofiel de meest optimale bescherming tegen spattend water.
- Douches zonder dorpel. Bij douches zonder toepassing van de aluminium dorpel en het transparant afdichtprofiel loopt het water het snelst naar buiten. Daarom is het raadzaam altijd een dorpel aan te brengen.